Objavljeno: Sat, Sep 20th, 2014

SHZ Zadar:Kaznena prijava protiv Božidara Kalmete

Stanovnici ulice Đure Basaričeka u Zadru ne mogu fizički, a niti automobilima prelaziti ulicu zbog kišnih oborina

kalmeta

  • MP
  • Foto zdnews. hr

Podnosimo kaznenu prijavu protiv Božidara Kalmete, gradonačelnika Zadra kao odgovorne osobe za izvršavanje proračuna.Grad Zadar  uzima vodni doprinos, odnosno uzima osam postoiznosa vodnog doprinosa naplaćenog na svom području, a ne rješava oborinske vode u naselju Plovanija. Dana 20. rujna 2014. godine stanovnici ulice Đure Basaričeka u Zadru ne mogu fizički, a niti automobilima prelaziti ulicu zbog kišnih oborina. Ostali su zatvoreni u svojim kućama. Gradonačelnik Kalmeta izbjegava riješiti odvodnju oborinskih voda u ulici Đure Basaričeka. Stanovnici zadarske ulice Đure Basaričeka već duže vrijeme muku muče s oborinskim vodama zbog kojih ne mogu fizički prelaziti ulicu. Mjesecima su se uzaludno obraćali nadležnim institucijama kako bi se spomenuti problem riješio, pisali gradonačelniku, Upravnom odjelu za komunalne djelatnosti i Upravnom odjelu za graditeljstvo i zaštitu okoliša s ciljem rješavanja problema oborinskih voda ali – bez učinka. Ništa ni tada, ni sada.

Upravni odjel za graditeljstvo i zaštitu okoliša, još 17. prosinca 2009. godine pismeno je poručio da će se problem odvodnje oborinskih voda riješiti u 2010., ali prošla je i ta godina, pa iduća i dvije iza toga. Ulica je i dan danas ista kakva je bila onda. Pokušalo se i preko državnih institucija. Ministarstvo poljoprivrede i Uprava vodnog gospodarstva obavili su inspekcijski nadzor, ali su se ogradili od cijelog problema. Prema njima, problem ulice Đure Basaričeka ne ulazi u Zakon o vodama za čiju su provedbu oni nadležni, nego u ingerenciju Zakona o komunalnoj infrastrukturi za koji je nadležan Grad Zadar.

Predsjednik podružnice SHZ-a Zadar

mr.sc.Miljenko Marić

Komentari

komentara

Komentiraj

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>